onsdag 7 april 2010

Värdshuset i Dala-floda

Under påskhelgen var vi på mycket trevlig mini semester i Mora. Under hemresan gjorde vi en avstickare till Dala-floda, där det ligger ett värdshus som drivs till minst 70% ekologiskt och närproducerat vilket gjorde att vi blev nyfikna på att testa.
Det var en otroligt charmig liten by och värdshuset låg jätte fint nere vid flosjön.
När vi satt och skulle beställa mat så blev vi bjudna på en hemgjord enbarrs dricka som var gott och smakade otroligt mycket skog men kanske var något besk, väldigt kul att prova!
Jag valde kolja "oknött" (kryddblandning med muskot, kanel, ingefära och vitlök) med koktpotatis och säsongens grön- och rotsaker, den var otroligt god med en perfekt stekt kolja. Linda valde älgfärsbiffar med grönpepparsås, koktpotatis och rårörda lingon, även denna var väl tillagad, saftig och välkryddad, mycket bra!

Här sitter Linda och Bengan och dricker enbarrsdricka

Efter avslutad middag fick vi gå runt på värdshuset och titta, de hade väldigt charmiga rum med individuell inredning. Konferenslokalen var stor ljus och hade utsikt mot sjön.
För den som vill ha en rofylld vistelse någonstans kan jag varmt rekomendera detta ställe, även för de som åker åker upp till Sälen med riksväg 71 kan göra ett lunch stopp här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar