söndag 26 juli 2009

Kantarell pizza

I helgen var jag och Linda ute hos hennes bror och sambo ute på Lyckhem så vi beslöt oss en dag för att gå ute i skogen och plocka svamp och blåbär. Vi hittade ungefär 1,5kg som senare blev en otroligt god kantarell pizza recept nedan:

Pizza deg:
½ paket jäst
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
3 msk olivolja
2 nypor salt

Lös upp jästen i vattnet och till sätt sedan olivolja, vetemjöl och salt och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa i ca 30 minuter under bakbuk.

Under gör tomatsåsen:
250 g passerade tomater
1 dl chilisås
½ dl rödvins vinäger
½ gullök
1 kruka färsk oregano
Lita olivolja att fräsa löken i.

Hacka löken och fräs i lita olivolja, slå sedan på de andra ingredienserna och låt koka ihop till en simmig sås. Låt kallna på bänken tills det är dags att röra ihop pizzan.

Pizzans övriga ingredienser:
1kg smörstekta ny plockade kantareller
1 paket kallrökt och lufttorkad lantskinka
200g riven västerbotten ost
1 st liten mozzarella ost skivad i bitar
soltorkad tomat (efter behag)
några blad basilika
Hackad vitlök

Sätt in en lång panna i ugnen som är 250grader. Kavla ut pizza degen och lägg på ugnspapper och placera ut pizza pålägget på pizza botten.
Ta ut den varma långpannan ur ugnen och för över pizzan på den ställ sedan tillbaka pizzan i ugnen och baka av den i ca 15 minuter, tills pizzan fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar