tisdag 9 mars 2010

Sea Grill **

Då var det dags att skriva lite om den två stjärniga restaurangen vi åt på när vi var i Bryssel, namnet på denna var Sea Grill.




Det började helt otroligt bra med en varsin servitör som visade oss till bordet och verkligen tog hand om oss, till exempel fick Linda en lite pall som hon kunde ha sin väska och kamera på. När det var dags att titta i menyerna fick jag en meny med priser i och Linda fick en utan. Tyvärr stod det bara på franska i dom och jag kunde tyda lite med den lilla köksfranskan jag kan. Vi hade dock redan innan bestämt oss för den stora avsmakningsmenyn.
Allting var super bra till en början, men efter tredje rätten började det dala utför... Vi fick maten före vinet och de var inte lika uppmärksamma på vårat bord. När vi skulle betala fick vi sitta i ca 5 minuter för att försöka få uppmärksamhet av någon i personalen... och detta på en 2stjärnig restaurang.


Till fördrink tog vi ett varsitt glas champagne, 1997 Laurent Perrier Millésime Brut, torr och syrlig champagne med bra beska i för att fungera till de första rätterna.


Den första rätten var en varm krabb- och sjöborrecréme med ett skaldjursskum på toppen serverad i sjöborrens skal.



Andra rätten skar lite i min själ att äta. Det var Rökt ål med äpple, purjolök och potatis.
Det var grymt gott men som sagt att sitta och äta ål känns så fel, men det var beställt och stod framför mig. Det fanns inte så mycket annat än att äta upp den.

Till de första två rätterna fick vi fortsätta med champagnen som fungerade mycket bra.


Nästa rätt var lika den en törn i mitt samvete då det serverades tonfisk... Hur som helst var det en god kreation som bestod av tonfiskcarpaccio, tapioka gryn, friterad havskräfta, en tomat buljong och soya.

Första vinet efter champagnen var en syrlig och frisk albariño från Rías Baìxas i Spanien. Förväntinignarna på middagen steg när det var en super kombination, smakerna förhöjdes och kompletterade varandra perfekt.



Den fjärde rätten bestod av Pilgrimsmussla med russinskumm, muscat druva, äpple, äppelgelé, friterad bläckfisk och en valnöt täckt med guld.

Vinet var en jätte härlig roussane/marsanne från norra Rhône i Frankrike. Kombinationen med maten var klockren och spännande, topp!


Rätt nummer fem var torsk med fänkål, blåmusslor och alger i saffranssås.

Så fortsätter vi med rätt nummer sex som var även den en utrotningshotad fisk, sjötunga med brässerad endiv, friterad morots créme och tunnt skivad anklever. Den här rätten var inte en favorit, den känndes inte helt igenomtänkt med de olika komponenterna och med väldigt mycket av den beska endiven som tog över all smak. (Glömde ta bild innan vi började äta men tyvärr skiljer det sig inte mycket ifrån det vi fick..)

Till de båda fiskrätterna fick i en ekfatslagrad Chardonnay ifrån Navarra i Spanien, ett trevligt och smakfullt vin som fungerade till båda rätterna, vi fick dock inte uppleva några smaksensationer och det var mycket tråktigt att de inte hade tagit ut olika viner till rätterna.


Den sista varmrätten glömde vi även den knäppa kort på innan vi började äta. Den bestod av ren med en friterad potatisring fylld med mini rödbetor, lingonsfär och smörstekta kantareller. Denna rätt känndes väldigt svensk och andades inte så mycket belgien över sig, det smakade bra men imponerade inte.

Till denna rätt fick vi en grenache, syrah, mourvedre blandning från södra Frankrike, ett smakrikt vin men inte heller den här kombinationen bjöd på någonting spektakulärt.


Pre desserten var en basilika och mynta glass med chili och vitchokladcréme och passionsfrukt gelé. Den smakade bra men det var nästan så att denna pre dessert var mer arbetad än efterföljande desserter...



Första desserten var en riktigt besvikelse... Ett bakat fikon med vaniljglass och spunnet socker samt en fikon reduktion. Det var ingen bra vaniljglass och det känns som att denna dessert kan man få på vilken kvarters krog som helst... illa illa!


Sista desserten och rätten för kvällen var choklad moussé med blodapelsin och morots sorbet med något så otroligt inoativt som blodapelsin filéer. inget som var speciellt impinerande...
Till de båda desserterna fick vi ett sött vitt vin från Jurancon i Frankrike, ett helt ok vin med balsanserad syra och sötma dock var det mycket tråkigt att så två helt olika desserter serverades med ett och samma vin.

Kaffegodiset var däremot mycket bra. Jag kommer inte ihåg vad de hade för smak men macaronen var super god! Mitt kaffe som jag fick in smakade bra men var inget speciellt, men Linda beställde en cappuccino som var det värsta jag settoch smakat, mjölken var för hårt skummad och på tock för varmt, det är verkligen inte godkännt!
En lite summering på det hela... Maten var väldigt bra fram till desserten med några toppar och dalar under middagens gång men så är det ju alltid... Servicen var fantastiskt bra till en början men helt ofantligt dålig mot slutet av kvällen... Vinrekommendationerna är inte kompletta men vi fick aldrig se vinlistan och vi har inte kommit ihåg allt... Långt ifrån alla kombinationer var klockrena. Kommer vi komma tillbaka? nja inte så troligt, vi brukar alltid säga att vi ska ge "dåliga" restauranger en extra chans... men i detta fallet så finns det många fler 2 stjärniga man vill testa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar