onsdag 26 augusti 2009

Äppelmos

Vi går mot höst tider och det är lika med äppeltider! Igår gjorde jag äppelmos på jobbet. Det är fantastiskt enkelt så jag tänkte dela med mig av receptet.
Äppelmosen innehåller inga konserveringsmedel vilket gör att om man producerar mycket mos så kan man frysa in det för att den inte ska hinna bli dålig.

1kg äpplen
150-200g strösocker
saften från ½-1 citron

Skär bort toppen och botten på äpplena och lägg i ugnsform. Ställ in i ugnen som du satt på ånga 100grader. Har du ingen ång ugn kan du slå in äpplena med lite vatten i aluminiumfolie och baka av på 150grader, vilket sätt du än använder tar det 20 minuter i ugen.
Passera sedan äpplena genom en passör eller sil ner i en kastrull.
Tillsätt socker och citronsaft i äppelmoset, mängderna beror på hur söta eller hur syrliga äpplena är från början och hur man gillar sin äppelmos. Koka upp moset med sockret och citronen, kyl sedan ner och förvara i burkar med tätslutande lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar