måndag 3 augusti 2009

Födelsedagsmiddag

I går fylde Lindas pappa år och det firades med öppet hus på dagen och senare på kvällen fixade jag och Linda god mat och gott vin.

Här är menyn:



Förrätt:

Råraka med citron crème fraiche, löjrom och rödlök samt en sallad på blomkål, rädisa och dill

Vin: 2006 Life from Stone, Sauvignon Blanc, Springfield Estate, Robertson i Sydafrika

Varmrätt:
Smörstekt mälargös med potatiscitruspurè, stekta kantareller, bondbönor och salladslök.

Vin: 2007 Calera Pinot Noir, Central Coast, Kalifornien, USA

Dessert:
Vitchoklad och lime crème med kryddkokta hallon citronmeliss och oregano.

Vin: 2007 Vigna Sensa Nome, Alfiero Boffa, Asti Piemonte, Italien


(Oregano testade jag för ett tag sedan med jordgubbar och tyckte det smakade fantastiskt. Jag testade även oregano till den här hallon desserten. Det var väldigt gott men till jordgubbar var det mycket bättre!!)

Ni får ursäkta uppläggen men jag gjorde dessa i ett hemma kök. hoppas det kan ge lite inspiration i varje fall.

1 kommentar: