söndag 13 september 2009

Havtorns- och kardemummamarmelad

Då var det dags för att använda havtornen som jag plockade för 2 veckor sedan.
Jag frös in havtornen i väntan på att få tid till att göra marmeladen men det går lika bra att använda havtornen färska.

150g Havtorn
50g Rivet höst äpple
2msk Vatten
2st Kardemumma kappslar
1msk Honung
1dl Strösocker
½krm citronsyra
1msk Flytande pektin

Blanda havtorn, rivetäpple, vatten, kardemumma, honung och strösocker i en kastrull och och sjud tills havtornen fallit sönder och det blivit lite simmigt, det tar ca 10-15 minuter
Blanda då ner citronsyra och pektin och koka upp. Plocka ur kardemumma kappslarna och häll upp i väl rengjorda och kokta glasburkar.

Lycka till och hoppas att det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar